Switch to English
Кратка история
Структура
ISO Стандарти
Дистрибутори
Партньори
Клиенти / Референтен лист
ПАРТНЬОРИ
http://www.siemens.com
SIEMENS AG е една от основателките на телекомуникациония бизнес в света, още през 1877г. Siemens & Halske правят своя първи телефон и през ноември 1877 година дневното производство на телефони достига 200 броя.

В края на седемдесетте години конвергенцията на информационните и комуникационни технологии създаде нова ера в историята на комуникациите, а през последните 10 години мобилните комуникации получиха изключително голям растеж. Днес Siemens Information and Communications е сред водещите разработчици на UMTS и GPRS (General Packet Radio Service) технологии, както и на телефонията, базирана на Internet Protocol (IP).

Продуктовата гама на Siemens Information and Communications днес се базира на серията HiPath, която се предлага и от ТЕКО.

http://www.its-tel.com
“ТеКо” АД е основен пъртньор на ITS telecom за територията на Република България.

ITS telecom е водеща производител и доставчик с голям диапазон от първокласно периферно оборудване за бизнес телекомуникационни системи.

С помоща на ITS telecom, фирма TeKo АД постоянно развива GSM Gateway оборудването, както и в техническо отношение и към по благоприятни цени насочени към българския пазар, позволяващи значително намаляване на телефонните разходи за всички разговори от фиксирани линии към мобилни.

http://www.germanos.bg
ГЕРМАНОС ТЕЛЕКОМ БЪЛГАРИЯ АД

Германос Телеком България АД е част от гръцката група компании Germanos, която е специализирана в телекомуникациите, производството и дистрибуцията на потребителски и индустриални батерии, както и в продажбите на дребно на ежедневни технологични продукти.


http://www.plantronics.com
През 1962 година фирма Плантроникс представя първите леки микрослушалки. От тогава до сега тя е световен лидер в производството, дизайна и продажбите на микрослушалки.
Компанията произвежда слушалки за компютри и мобилни телефони, усилватели, телефонни апарати за хора с увреден слух, микрослушалки с филтри, които чистят околния шум, тези продукти намират широко приложение при телекомикационното оборудване предлагано от ТеКо АД.
http://www.2n.cz
2N TELEKOMUNIKACE joint-stock company е водеща Чешка компания с повече от 13 години опит в разработването и производството на телекомуникационни продукти и технологии.

Благодарение на тясното си сътрудничество с 2N TELEKOMUNIKACE, ТЕКО е в състояние да прелога на своите клиенти GSM апаратура, позволяваща значителното намаляване на телефонните разходи за всички разговори от фиксирани линии-до-мобилни.

http://www.asctelecom.com
ASC telecom AG е водеща междонародна компания в интегрирани записваюи системи за комуникационни системи за финансови институции, държавни организации, дипечерски работни станции и др.

ТеКо АД вече седем години внедриава продуктите на ASC telecom AG в Република България.
http://www.huawei.com
Huawei Technologies e основана през 1988 година в Китай като частна компания за специализирани проучвания и разработки в областта на високите технологии. Основният фокус в дейността на компанията е върху производството и маркетинга на комуникационно оборудване и предоставянето на специфични мрежови решения на телекомуникационни оператори.

През 2004 година Huawei Technologies основа свой клон в Българиа и през 2005 година ТеКо Ад стана основен партньор в областа на IT оборудването.
http://www.cisco.com
Сиско е световният лидер в областта на мрежовите решения за Интернет. Компанията е носител на редица престижни международни награди, сред които № 1 в иновациите в областта на информационните технологии и No 1 в ИТ индустрията от класацията Компании, от които обществото се възхищава на сп. Fortune.
Сиско е основана през 1984 г. от двама учени от университета в Станфорд, Калифорния - Сенди Лернер и Лен Босак. Те искали да свържат компютрите си, но кабинетите им били в различни сгради и били включени в различни мрежи. За да решат този проблем, двамата стигнали до идеята за създаване на мултипротоколен маршрутизатор. Пет години по-късно само с 3 продукта и 111 служители, компанията отчита 27 милиона долара приходи, а само след година Сиско излиза на борсата с пазарна капитализация от 224 млн. долара. През 1991 г. Джон Чеймбърс влиза в компанията като главен вицепрезидент. На 10-годишния си юбилей компанията минава бариерата от 1 милиард долара приходи. През 1997 г. Сиско стартира програмата Мрежова академия за електронно обучение на мрежови специалисти. През следващата година Сиско става първата компания в историята, която достига 100 милиарда долара пазарна капитализация само за 14 години. В началото на новото хилядолетие Сиско се насочва към пазара на Интернет видео, пуска първите IP телефонни централи и представя концепцията за Интернет мобилен офис.
Сиско притежава световен рекорд, вписан в Книгата с рекордите на Гинес за маршрутизатор с най-висок капацитет в света за Сиско Carrier Routing System (CRS-1). Страницата на Сиско в Интернет е една от най-големите за електронна търговия в света. Над 90% от поръчките на компанията се правят по електронен път, а 82% от търговските запитвания и въпросите на клиентите се обработват по мрежата. Използването на Интернет в рамките на компанията спестява на Сиско над 800 милиона щатски долара годишно. Производителността на труда на служителите на компанията се измерва на 600 000 - 700 000 щатски долара на служител. Oборота на компанията за финансовата 2006 г. (завършва 31 Юли) възлиза на 26 милиарда щатски долара. Това прави Сиско Системс най-голямата компания в света, произвеждаща телекомуникационно и мрежово оборудване. Седалището на Сиско е в столицата на Силиконовата долина Сан Хосе, където компанията е най-голямата със своите 42 сгради. Компанията има офиси в над 118 държави.

Сиско България
Сиско откри свой офис в България през 1999 г. Към момента има 24 служители. Компанията работи през български партньори, които подлежат на строга сертификационна програма. В момента Сиско разполага с 3 Златни партньора (Телелинк, Сиенсис, IBM България), както и с два сребърни Лирекс и Парафлоу. Чрез интелигентните си мрежови решения, консултации и маркетинг компанията съдейства за утвърждаването на нов тип комуникация и за изграждане на интегрирано общество.
Вече 7 години Сиско България развива своя образователна програма, наречена Сиско Академии. Тя включва присъствено и електронно обучение в областта на мрежовите технологии с разнообразни курсове и програми, които водят до придобиване на международен сертификат. В момента у нас действат 77 Сиско Академии в 25 града в България, в които се обучават 2 232-ма студенти. Курсистите в Мрежовите Академии са хора на всякакви възрасти и с различно предишно образование и опит. Някои от тях са студенти във висши училища, други имат нужда от допълнителна квалификация или преквалификация, за да бъдат по-конкурентни в областите, в които работят - частен бизнес или обществен сектор. Годищната подръжка на програмата струва над 100 милиона щатски долара в световен мащаб.
http://aastra.com
Фирма „ТеКо” АД е оторизиран дилър с права за продажба, монтаж и поддръжка на телекомуникационните системи с марка Aastra. Канадската компания Aastra Technologies е създадена през 1983 година и до наши дни си е извоювала позицията на световен лидер при IP и традиционно базираните комуникации за малкия и среден бизнес. Компанията провежда успешна политика на сливания и изкупувания между които са и тези с Nortel, DeTeWe и EADS. През 2008г. компанията приключи най-мащабното закупуване в историята си, като придоби 100% от Ericsson Enterprise, това направи Aastra основен играч enterprise телекомуникационния бизнес. Фирма „ТеКо” АД разполага с обучени и сертифицирани специалисти обслужващи системите с марка Ericsson и Aastra.
За Нас  |  Корпоративно Инфо  |  Продукти & Услуги  |  Цялостни Решения  |  Нюз Рум  |  Downloads  |  Контакти
Всички Права Запазени ® 2005 ТЕКО АД
Switch to English